Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inventera i TD

Inventera

Alla inventeringar görs med basformulär som kan anpassas efter varje verksamhets utformning. Inventeraren registrerar data online direkt in i systemet via surfplattor. Om inventeraren tar kort med digital kamera, så laddar hen upp bilder i systemet med datorn på kontoret. De platser som inventeras kan GIS-positioneras i systemet och hämtas ut via karta. Film och ljud kan spelas in för besökaren om så önskas. 

Utbildning

Personal som arbetar som avtalsadministratör måste utbildas av TD-enheten på plats i Vänersborg under en dag för att få använda TD. Inventerare måste också bli utbildad. Inventerare kan avtalsadministratören utbilda själv efter överenskommelse med TD-enheten, men TD-enheten utbildar även inventerare. 

Kostnad för utbildningen för inventerare och avtalsadministratör – 1700 kr 

Anmälan eller frågor mailas till utbildningsansvarig James Brushwood, james.brushwood@vgregion.se, 070-0825835.

Utrustning som krävs

• Surfplatta med uppkoppling (3G, 4G)
• Bärbar dator (chrome och excel måste finnas installerat)
• Hårt måttband (cirka 5 meter långt)
• Digital avståndsmätare
• Digitalkamera 
• Lutningsmätare (cirka 60 cm lång som visar %)
• Ljushetsmätare (digital NCS Colour scan 2.0 eller pappersform NCS ljushetsmätare, beställs via www.ncs.se)

Roller och behörighet

I TD finns två olika roller: Inventerare och Avtalsadministratör

Inventeraren kan göra en fullständig inventering. 
Avtalsadministratören har samma behörighet som inventeraren och ska dessutom skapa och ta bort anläggningar, godkänna, publicera och ta fram TD-åtgärdsrapport för en enskild anläggning. 

En avtalsadministratör som behärskar inventering behöver utses för varje avtalspart. TD-enheten ger support till utsedda avtalsadministratörer (OBS! TD-enheten har inte möjlighet att ge support till enskilda inventerare; denna support sköts av avtalsadministratören).

Senast uppdaterad: 2020-01-17 09:31