Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inventera i TD

Inventera

Alla inventeringar görs med basformulär som kan anpassas efter varje verksamhets utformning. Inventeraren registrerar data online direkt in i systemet via surfplattor. Om inventeraren tar kort med digital kamera, så laddar hen upp bilder i systemet med datorn på kontoret. De platser som inventeras kan GIS-positioneras i systemet och hämtas ut via karta. Film och ljud kan spelas in för besökaren om så önskas. 

Utbildning

Personal som arbetar som avtalsadministratör måste utbildas av TD-enheten på plats i Vänersborg under en dag för att få använda TD. Inventerare måste också bli utbildad. Inventerare kan avtalsadministratören utbilda själv efter överenskommelse med Tillgänglighetsenheten, men Tillgänglighetsenheten utbildar även inventerare. 

Kostnad för utbildningen för inventerare och avtalsadministratör – 1700 kr 

Anmälan eller frågor mailas till utbildningsansvarig James Brushwood, james.brushwood@vgregion.se, 070-0825835.

Utrustning som krävs

• Surfplatta med uppkoppling (3G, 4G)
• Bärbar dator (chrome och excel måste finnas installerat)
• Hårt måttband (cirka 5 meter långt)
• Digital avståndsmätare
• Digitalkamera 
• Lutningsmätare (cirka 60 cm lång som visar %)
• Ljushetsmätare (digital NCS Colour scan 2.0 eller pappersform NCS ljushetsmätare, beställs via www.ncs.se)

Roller och behörighet

I TD finns två olika roller: Inventerare och Avtalsadministratör

Inventeraren kan göra en fullständig inventering. 
Avtalsadministratören har samma behörighet som inventeraren och ska dessutom skapa och ta bort anläggningar, godkänna, publicera och ta fram TD-inventeringsrapport för en enskild anläggning. 

En avtalsadministratör som behärskar inventering behöver utses för varje avtalspart. Tillgänglighetsenheten ger support till utsedda avtalsadministratörer (OBS! Tillgänglighetsenheten har inte möjlighet att ge support till enskilda inventerare; denna support sköts av avtalsadministratören).

Senast uppdaterad: 2021-01-29 11:31