Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Enhet Tillgänglighet

Enhetens uppdrag är att verka för en tillgänglig och användbar fysisk miljö inom de verksamheter Västra Götalandsregionen äger, har avtal med eller finansierar.

- Vi förvaltar, underhåller och utvecklar TD. Vi möjliggör användandet av TD för externa avtalsparter, så som kommuner och andra regioner. Genom att kontinuerligt inventera verksamheternas lokaler och publicera det i TD, informeras besökaren och verksamheten om tillgängligheten samt att verksamheten får en uppföljning om statusen av den fysiska tillgängligheten.

- Vi förvaltar och uppdaterar regionens styrande riktlinjer för fysisk tillgänglighet.

- Vi följer upp nybyggnationskrav i allmänna publika miljöer och ger stöd och råd i tillgänglighetsfrågor, både ur ett verksamhets- och fastighetsperspektiv.

- Vi ger unga vuxna personer som har varit ifrån eller inte kommit in på arbetsmarknaden möjlighet till arbete genom regionens arbetsmarknadssatsning.

Senast uppdaterad: 2024-02-15 13:58