Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet
TD

GDPR

Tillgänglighetsdatabasen följer EU:s dataskyddsförordning General Data Protection Regulation (GDPR).

När du registrerar dig som inventerare eller avtalsadministratör i Tillgänglighetsdatabasen behandlar Västra Götalandsregionen dina personuppgifter. Enligt EU:s dataskyddsförordning General Data Protection Regulation (GDPR) ska Västra Götalandsregionen därför lämna dig följande information:

  • Personuppgiftsansvarig för Tillgänglighetsdatabasen är regionstyrelsen.
  • Dataskyddsombudet kan du kontakta genom koncernkontoret.dso@vgregion.se.
  • Personuppgifterna samlas in för att Västra Götalandsregionen ska kunna godkänna din behörighet till Tillgänglighetsdatabasen och kunna kontakta dig. Den rättsliga grunden är Västra Götalandsregionens allmänna intresse av ett mer tillgängligt samhälle i enlighet med diskrimineringslag och plan- och bygglag.
  • Endast personer anställda vid eller personer som arbetar på uppdrag av Tillgänglighetsdatabasen kan ta del av personuppgifterna.
  • Personuppgifterna kommer att lagras i enligt med Västra Götalandsregionens gallringsrutiner.
  • Du har rätt att av den personuppgiftsansvarige begära tillgång till och rättelser eller radering av personuppgifter eller begränsning av behandlingen av dessa.
  • Du har rätt att klaga hos Datainspektionen.
  • För dig som registrerar dig för att bli behörig som avtalsadministratör så kommer Västra Götalandsregionen även att använda dina personuppgifter för kontakta dig med generell information rörande Tillgänglighetsdatabasen.
Senast uppdaterad: 2019-08-16 10:33