Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lunds Universitet forskar på TD

Sedan 2019 pågår forskningsprojektet ”Välkommen in! Integrering av en tillgänglighetsdatabas och forskningsbaserad metodik för förbättrad fysisk tillgänglighet i publika miljöer”

Forskningsstudien har undersökt hur TD utvecklats och implementerats som ett verktyg för fastighetsförvaltare att utvärdera och öka tillgängligheten till publika lokaler.
Ansvarig för projektet är Lunds Universitets CASE – Centre for Ageing and Supportive Environments. CASE är ett tvärvetenskapligt centrum för forskning om äldre och åldrande vid Lunds universitet. Forskningen rör frågeställningar kring samspelet mellan miljöaspekter och äldres aktivitet, delaktighet, mobilitet och hälsa i Sverige och världen. Brukarmedverkan är centralt och CASE har många samverkanspartners både lokalt, nationellt och internationellt.

Läs hela resultatet och artikeln här: Exploration of a Web-based accessibility tool for public facilities