Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tillgängliga kulturmiljöer

För många är det angeläget att ha en god kunskap om hur tillgänglig en plats är innan ett besök. Finns det parkering för personer med rörelsehinder? Hur lång är stigen? Är den stenig? Bohusläns museum vill öka förutsättningarna för en mer jämlik tillgång till kulturmiljöer i landskapet för alla oavsett funktionsförmåga. Därför har Tillgänglighetsenheten på Västra Götalandsregionen och Bohusläns museum inlett ett samarbete där Tillgänglighetenheten ska inventera platserna i Tillgänglighetsdatabasen. Syftet är att ge besökaren tillräcklig information för att kunna avgöra om ett besök är möjligt. Ett antal kulturmiljöer i Bohuslän ska enheten inventera under 2020 och 2021. Informationen kommer att nås via museets hemsida eller direkt i Tillgänglighetsdatabasen.

Den första inventerade kulturmiljön Vrångstad i Tanums kommun är nu färdig och du kan se den här: Länk till Vrångstad kulturmiljö i Tillgänglighetsdatabasen.

För Bohusläns museum är inventeringen i Tillgänglighetsdatabasen en del av museets satsning på att utveckla digital platsinformation för kulturmiljöer i Bohuslän. Målet är att ge besökare möjlighet att uppleva kulturmiljöer i landskapet på olika sätt utan att vara på plats, som komplement till ett besök, eller som förberedelse inför ett besök.

Mer information kan du hitta på Bohusläns museums hemsida:

https://www.bohuslansmuseum.se/tillgangliga-kulturmiljoer/