Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet
TD

Ansluta till TD

De anläggningar och kommuner som finns presenterade i TD har antingen själva genomfört inventeringarna eller anlitat en extern inventerare.

Samarbetsavtal 

Ett samarbetsavtal sluts med TD, Västra Götalandsregionen och avtalsparten administrerar då själv sin egen del i TD och inventerar det man önskar inom sitt avtal. För att använda TD betalar varje avtalspart en årlig licensavgift baserad på invånarantal. De verksamheter som Västra Götalandsregionen äger, finansierar eller har avtal med inventeras inom ramen för TD ungdomssatsning. 

Årliga TD-träffar

TD genomför årliga administratörsträffar som vi gärna ser att alla avtalsparter kommer till för erfarenhetsutbyte, synpunkter till oss och uppdatering av vad som händer med TD.

Utbildning

Utbildning är obligatorisk för att få tillgång och kunna arbeta i TD. En avtalsadministratör och behöver utses för varje avtalspart. 

Formulär för inventering

Inventeringen sker med hjälp av flexibla inventeringsformulär med möjlighet att infoga extra delar som påträffas. Formulären finns också anpassade för ett stort antal olika miljöer och anläggningar. Allt ifrån teater, park till en vårdcentral kan inventeras. 

Avtalet ger tillgång till alla formulär och uppdateringar enligt lagstiftning och möjlighet att inventera så många anläggningar som önskas inom avtalet.

TD-åtgärdsrapporter

Efter att en anläggnng inventerats finns möjlighet att ta ut en TD-åtgärdsrapport som kan användas som en åtgärdslista för att åtgärda bistande fysisk tillgänglighet. Rapporterna finns för flera olika lagar och regelverk, konventioner, standarder, överenskommelser. Bland annat finns TD-åtgärdsrapporter för uppfyllnad av enkelt avhjälpta hinder som plan- och bygglagen kräver av äldre fastigheter.  

Västra Götalandsregionens riktlinjer för fysisk tillgänglighet

Riktlinjer för fysisk tillgänglighet

Ansluta 

För frågor om att ansluta eller vidare information om TD, ta kontakt med Cecilia Nilsson, 0702-149024, cecilia.v.nilsson@vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2019-08-16 10:30