Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Webbplatsens information

Tillgänglighetsdatabasen (TD) är en databas som erbjuder information om olika platser fysiska tillgänglighet inför dina vardagliga besök inom offentlig service, i butiker och restauranger samt friluftsområden och på andra besöksmål.

Huvudprincipen är att varje verksamhet ska beskrivas så väl på webbplatsen att du själv kan avgöra om du kan besöka platsen eller inte. Du får information om detaljerade mått samt bilder för att bedöma om platsen är tillgänglig för dig. Du kan välja att filtrera din sökning efter dina behov. Du kan också välja att se endast bilder. Vill du hellre skriva ut informationen finns en funktion för detta. Söker du någon specifik information om den fysiska tillgängligheten har du möjlighet att söka fritt bland innehållet.

De platser som finns representerade i TD har antingen själva genomfört en tillgänglighetsinventering eller låtit någon extern inventerare genomföra den åt dem. Anläggningar ansvarar själva för att informationen stämmer överens med verkligheten.

”Tyck till” har efterfrågats av funktionshindersrörelsen som viktig för att kunna påpeka synpunkter till verksamheten. Knappen ”tyck till” går till den registrerade mejladressen för anläggningen. 

TD – Bra för alla, nödvändigt för några.

Senast uppdaterad: 2024-02-15 13:10