Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hemsidans nyheter

Onsdagen den 9 september lanserade Västra Götalandsregionen en ny hemsida för Tillgänglighetsdatabasen (TD).

Det innebär att det är än viktigare att ni väljer rätt formulär när ni inventerar. Stora platser som ex. ett museum med restaurang bör dessutom delas upp i fler formulär som länkas till varandra, ex. ett formulär för museum och ett formulär för restaurang. Syftet med den nya hemsidan är att det ska bli lättare att hitta information för besökaren.

En ny design och en lättare sökfunktion har varit vårt fokus. Om man slår på platsfunktioner på startsidan kommer tre slumpmässiga inventerade anläggningar nära där man befinner sig att presenteras. Logga in gör ni som vanligt längst ner på sidan.

En bättre sökmotor ger nu besökaren möjlighet att söka sin anläggning fritt via kartfunktion, via ort, region eller område. Dessutom är det möjligt att kombinera sin sökning med kategorierna:

  • Boende
  • Mat och dryck
  • Resa
  • Se och göra
  • Service
  • Vård och omsorg

En nyhet på den enskilda platsens besökssida är ett frisök som gör det möjligt att få fram information om specifika delar på en plats, exempelvis trösklar eller toaletter. Genom att skriva in ordet ”tröskel” i sökrutan markeras ordet upp i de avsnitt det förekommer.